Melanzane alla Parmigiana
Tämä ruokalaji, munakoisoa parmesanin tapaan, tuli erityisesti Sinille rakkaaksi iki-ihanassa Mediterraneossa Ha Noissa. Yritimme sitä tilata 25-vuotiskohtaamisen juhlinnassa, mutta paikallinen Ristorante Tiglio (nyt jo lopettanut) ei pystynyt vastamaan haasteeseen. Ja nyt uskalsimme itse yrittää tehdä sitä ja ensi kerta antoi lupauksia. Jarin 50-vuotispäivillä tarjoillaankin sukulaisille yllätys. Tässä ohje, jonka läpivieminen vei kolme tuntia, mutta ei sellaista edes joka kuukausikaan tehdä:
3 kiinteätä munakoisoa
250 g mozzarella-juustoa
1 pieni sipuli hakattu pieneksi
400 g tomaatteja/murskaa
2 valkosipulin kynttä
6 rl parmesan-juustoa murskattuna
2 dl oliiviöljyä
jauhoja
3 - 4 basilikan lehteä
suolaa
sitruunapippuria, oreganoa
1 sokeripala

Varaa kaikki ainekset valmiiksi.

Leikkaa munakoisosta pitkittäin 0,5 cm siivuja

Sirottele siivuille suolaa ja laita painoa päälle.
Anna itkettyä tunnin verran.

Kuullota sipulit pienellä lämmöllä. Lisää myös pieneksi silputtu valkosipuli.

Lisää tomaatit, sitruunapippuri ja oregano. Anna kiehua pienellä lämmöllä 30 minuuttia.

Silppua basilikanlehdet parmesanjuuston sekaan.

Laita kansi kattilan päälle, sillä tomaattikastike pulppuaa melkoisella voimalla, varsinkin sähköliedellä on hankala säätää lämpöä.

Siivilöi tomaattikastike.

Lisää suola.

Kun viipaleet ovat itkettyneet, huuhtele pikaisesti vedellä ja laita kuivumaan talouspaperin tai pyyhkeen päälle.

Jos et kuorinut munakoisoa aikaisemmin, leikkaa reunat pois.

Leivitä sellaisenaan viipaleet jauhossa.

Paista kuumassa öljyssä. Rasvakeitin olisi yliveto.

Tässä paistetut viipaleet kuivumassa vuokaa varten. Laita uuni päälle 175 - 200 °C.

Voitele vuoka öljyllä ja laita sitten kerros munakoisoa. Vuoka 15 cm * 25 cm.

Ripauta päälle ruokalusikallinen parmesanjuustoa.

Levitä kerros tomaattikastiketta

Levitä kerros mozzarellajuustoa.

Ja jatka kerros kerrokselta, kunnes aineet ovat lopussa. Päälle parmesanjuustoa.

Laita uuniin 40 - 60 min. Seuraa tilannetta. 10 min ennen loppumista voit laittaa vielä halutessasi mozzarellajuustoa päälle.

Tässä valmis annos hyvää ja terveellistä kasvisruokaa.
Kommentteja ja muutosesityksiä otetaan mielihyvin vastaan
Viimeksi muutettu 12.07.2007 09:41