| Tämä ruokalaji, munakoisoa parmesanin tapaan, tuli erityisesti Sinille rakkaaksi iki-ihanassa Mediterraneossa Ha Noissa. Yritimme sitä tilata 25-vuotiskohtaamisen juhlinnassa, mutta paikallinen Ristorante Tiglio (nyt jo lopettanut) ei pystynyt vastamaan haasteeseen. Ja nyt uskalsimme itse yrittää tehdä sitä ja ensi kerta antoi lupauksia. Jarin 50-vuotispäivillä tarjoillaankin sukulaisille yllätys. Tässä ohje, jonka läpivieminen vei kolme tuntia, mutta ei sellaista edes joka kuukausikaan tehdä: |
|
3 kiinteätä munakoisoa 250 g mozzarella-juustoa 1 pieni sipuli hakattu pieneksi 400 g tomaatteja/murskaa |
2 valkosipulin kynttä 6 rl parmesan-juustoa murskattuna 2 dl oliiviöljyä jauhoja |
3 - 4 basilikan lehteä suolaa sitruunapippuria, oreganoa 1 sokeripala |