Valid HTML 4.01 Transitional
Helmut Lotti

Olimme pitkään tietoisia Helmut Lottin tuotannosta ja nähneet hänen esiintyvän televisiossakin muutaman kerran. Mutta vasta hankittuamme hänen latinolevytyksensä huomasimme kuinka hän onnistui tekemään hienoja tulkintoja rakastamistamme klassikoistamme kuten Malaguena. Olimme olettaneet siihen tarvittavan latinalaisverta, joten meidän valloittamisellemme ei ollut helppoa reittiä. Meidän piti ihan vertailla levytyksiä Los Panchosiin ja hämmästykseksemme ero oli yllättävän pieni.

Hämmästyksemme vain kasvoi, kun Helmut julkaisi venäläisalbuminsa, joka antoi meille yllättävän paljon lisää mausteita tästä musiikista jopa kansallishymniä myöten. Levy soikin usein kotonamme.

Vuonna 2006 saimme hänen Crooners-tuplansa, jossa vuorostaan tutut ja lapsuudesta rakkaat 50-luvun suosikkiballadit Moon River, Blue Moon, Mona Lisa ja Hello Dolly alkoivat soida varsinkin viikonloppuisin. Tupla-CD:n toinen levy oli nimeltään My Way, ja luulimme sen sisältävän Helmutin valitsemia vähemmän tunnettuja kappaleita tuolta aikakaudelta. Olihan nekin ihan mukavan kuuloisia, mutta sitten vasta huomasimme että nimi oli niin merkitsevä. Ne olivatkin Helmutin itse säveltämiä ja sanoittamia kappaleita.

Tässä vaiheessa oli selvä, että meillä aikoinaan ollut kuva hyvästä belgialaisesta Cover-laulajasta (joita mahtuu 13 tusinaan) oli muuttunut ratkaisevasti.  Seuraava askel oli hankkia DVD-kokoelmia, sillä pääosa tuotannosta on myös muokattu musiikillisiksi tarinoiksi, joita MTV3 on myös näyttänyt. Osa kappaleista on konserttitaltiointeja ja osa matkavideoita. Konserttitaltioinneissa kiinnittyy huomio myös huolella valittuihin taustakuoroihin ja todella iloisesti mukana soittaviin muusikoihin kapellimestaria myöten.

Paitsi edellä mainitut levyt, löytyy myös DVD:t "Kunnianosoitus kuninkaalle" sisältäen tunnetuimmat Elvishitit ja "Out of Africa". Varsinkin jälkimmäinen on upea ulkoilmakonsertti  henkeäsalpaavan kauniissa maisemassa. Musiikissa on sekä perinteisiä ja uusia afrikkalaisia rytmejä. 

Syyskuussa 2008 ilmestyi vihdoin Swing-aiheinen levy, joka hieman jatkoi Croonersin pohjalta. Fly me to Moon ei ihan heti sytyttänyt, mutta erityisesti odotimme tulkintaa Fever-levystä, jonka aikoinaan Royals takoi unohtumattomasti mieleemme yli 30 vuotta sitten. Mielestämme Helmut teki tähän oivan, omanlaisensa tulkinnan. Nyt sitten saimme myös  DVD:n Helmutin nimikirjoituksella :) Helmut tulee muuten Suomeen ensi maaliskuussa.

 

HLotti
Photo copyright Piet Roelen Publishing

Helmut Lottin CD-tuotanto
(otsikon linkistä suoraan Helmutin verkkosivuille)
Helmut Lotti Goes Classic (red album)
Helmut Lotti Goes Classic (blue album)
Helmut Lotti Goes Classic (castle album)
A Classical Christmas with Helmut Lotti
Helmut Lotti Goes Classic (final album)
Out Of Africa (selostus en)
Latino Classics (selostus en)
Latino Love Songs (selostus en)
My Tribute To The King (selostus en)
Pop Classics
From Russia With Love (selostus en)
My Favorite Classics
The Crooners (selostus en, kappaleet, kuuntelu, videoita) Time to Swing (selostus en, kappaleet, kuuntelu)

Helmut Lottin verkkosivut helmutlotti.be

Helmut Lottin DVD-tuotanto
(otsikon linkistä suoraan Helmutin verkkosivuille)
Helmut Lotti Goes Classic (red album)
Helmut Lotti Goes Classic (blue album)
Helmut Lotti Goes Classic (castle album)
A Classical Christmas with Helmut Lotti
Out Of Africa
Latino Classics
Latino Love Songs
My Tribute To The King
Pop Classics
From Russia With Love
The Crooners
Time to Swing

Takaisin meidän kotisivuillemme

Kommentteja ja muutosesityksiä otetaan mielihyvin vastaan
Viimeksi muutettu 02.12.2008 07:30