Valid HTML 4.01 Transitional

Oletko jo tutustunut Clairen ja Jamien tarinaan, joka yhdistää 1700-luvun Skotlannin epätoivoiset kapinat, amerikkalaisten urheat itsenäisyyskamppailut sekä mielikuvitusta innostavan aikamatkailun? Meillä on hallussamme myös Clairen sormus
slogan

Gabaldon
Kuvan oikeudet Barbara Schnell

Tarinan takana on FT Diana Gabaldon, joka vaihtoi yliopistoelämän kirjailijantyöhön. Häneltä on ilmestynyt Muukalainen -kirjasarjassa seitsemän kirjaa, joille odotetaan jatkoa ehkäpä kahden kirjan verran. Lisäksi hän on kirjoittanut kolme Lordi John kirjaa, jotka sivuavat jonkin verran pääsarjaa.

Diana kirjoittaa erittäin monipuolisesti eikä kirjoja lukiessa pääse pitkästymään. Mutta käsivoimille se voi ottaa, sillä kirjat ovat paksuja, useimmat osat ovat pitkälti yli tuhat sivua.

Seitsemäs osa, An Echo in the Bone, ilmestyi syyskuussa 2009 englanniksi ja suomeksi nimellä Luiden Kaiku elokuussa 2010. Kahdeksas osa ilmestyi englanniksi kesäkuussa 2014. Marraskuussa 2011 ilmestyi nämä kaksi sarjaa yhdistävä Scottish Prisoner -romaani, jonka suomennos Skottilainen vanki ilmestyi 2012.

Marraskuussa 2010 ilmestyi myös Muukalainen -kirjaan perustuva sarjakuvaromaani The Exile. Siinä kirjailija kertoo tapahtumat toisen henkilön näkökulmasta. Ja nyt voit myös tilata Muukalainen Musikaalin.

Englanninkielisten kirjojen hankkiminenkaan ei ole huono ajatus. Monet meistä Suomessa sarjaan innostuneet kahlasivat viimeiset osat alkuperäiskielellä, sillä odottaminen ei ole ollut vaihtoehto. Nyt nekin ovat sitten saatavilla.

Samaan aikaan kahdeksannen kirjan kanssa ilmestyy myös kauan odotettu filmatisointi. Muukalainen -kirja esitetään 16 osaisena TV-sarjana. Sarja alkoi elokuussa 2014 Yhdysvalloissa ja se tulee Suomessa Ylen kanavilta. Sarjan päätähdet Caitriona Balfe (Claire) ja Sam Heughan (Jamie) ovat suurelle yleisölle ennestään tuntemattomia ja alkaneet hilajalleen oivaltaa mitä tähteys on. Sarjasta on päätetty myös tehdä toinen kausi ja näillä näkymin Sudenkorento nähdään 13 osaisena ensi vuoden syksystä alkaen

Diana Gabaldonin Kirjat Suomessa ( suomentaja Anuirmeli Sallamo-Lavi)
Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon Gabaldon
Klikkaa kuvia nähdäksesi kannet isompina (kokeiltu 23.7.10)

Muukalainen -sarja englanniksi

Dianan verkkosivut www.dianagabaldon.com
Muukalainen -kirjasarjan Kalenteriselain

Muita julkaisuja

  • The Outlandish Companion (Selitykset niihin Kysymyksiin, jotka Neljä Ensimmäistä osaa Synnyttivät), 1999, lyhyt ote

  • Lord John and the Private Matter, 2003, lyhyt ote

  • Lord John and the Brotherhood of the Blade, 2007

  • Lord John and the Hand of Devils, 2007

  • Scottish Prisoner, 2011, lyhyt ote

Keskustelupalsta  Compuserve
 

Musikaalilevy Muukalainen-kirjasta elokuussa 2010

Suomeksi ilmestyneet

Takaisin meidän kotisivuillemme

Kommentteja ja muutosesityksiä otetaan mielihyvin vastaan
Viimeksi muutettu 12.03.2014 12:04